fbpx

Spis Dig til et Bedre Helbred

Giv din krop den rette næring og pleje

Drømmer du om et liv med færre smerter og større velvære?

Vil du ikke acceptere at have det kronisk dårligt?

Hvis man har gener og smerter påvirker det ens humør og livskvalitet. Det gode budskab er, at der ofte er meget man selv kan gøre.

Jeg er overbevist om, at vi hver især besidder evnen til at få en bedre livskvalitet, ved at lave ændringer i vores kost og livsstil, der er gode for os hver især, hvilket kan være forskelligt. Med den rette viden og rådgivning, findes der løsninger for langt de fleste mennesker.

Jeg tilbyder dig al min viden, erfaring og ekspertise. Der findes ingen pille eller quick fix. Desværre. Men der er massere af muligheder, og jeg hjælper og støtter dig hele vejen. Mit mål er at hjælpe dig til større velvære og livskvalitet, ved at give dig en masse konkret viden du kan handle på.

KAN MAN SPISE SIG RASK?

Man kan i hvert fald spise sig til et bedre helbred.

Som Sundhedsrådgiver arbejder jeg ud fra den præmis, at kroppen altid søger at helbrede sig selv, hvis den har de rette betingelser til at gøre det. Disse betingelser handler om det rette næring, kost og livsstil, hvilket er individuelt for den enkelte.

Dog er det en generel tendens at vores moderne kost og livsstil med forarbejdet mad og stress og jag, negativt påvirker helbredet, da vores krop ikke er skabt til et sådan miljø. Mange oplever et større velvære ved at vælge en kost, der er god for den eneklte – hvilket kan være meget individuelt -, og en livsstil med ro, glæde, bevægelse. Det handler ikke om restriktive kure, men om gode tilvalg.

Madpoteket har særlig fokus på livsstils- og autoimmune sygdomme som f.eks. leddegigt, cøliaki og psoriasis. Her er der meget man kan gøre via den rette kost og en sundere livsstil. Der er en fascinerende sammenhæng mellem vores krop, biokemi og psyke, og den påvirkes i høj grad af vores kost, miljø og fordøjelse.

Mad er Information til Kroppen

Din krop reagerer på den information du giver den

Maden vi spiser er bittesmå byggeklodser, der opbygger og vedligeholder hele kroppens system. Når jeg tænker på mad, tænker jeg på nydelse og brændstof til kroppen, men først og fremmest på næringsværdien i den mad jeg spiser. Jeg vælger de ting jeg elsker at spise og som samtidigt giver næring i form af alle de vigtige mikro- og makronæringsstoffer. Det gør det meget nemmere at træffe sundere valg.

Jeg er passioneret omkring at dele dette budskab og inspirere andre til sundere valg. Noget mad er generelt bedre for vores krop end andet, og samtidigt er vi alle forskellige og tolererer forskellige fødevarer mere eller mindre godt.

Jeg brænder for at hjælpe mine klienter med at finde den optimale kost – og ikke mindst livsstil – for dem, og derved hjælpe dem fra smerter og sygdomme til større velvære, energi og livskvalitet. Der ligger en enorm tilfredsstillelse og bemyndigelse i selv at kunne gøre noget for et bedre helbred.

Sidste år fik min datter konstateret psoriasis. Af lægen fik vi en creme.
Det er her Mette kommer ind i billedet. Jeg har kendt Mette længe, og ved at hun har fokus på sundhed og velvære. Mette fortalte, at der er meget man kan gøre gennem kosten for blandt andet psoriasis.
Vi bookede konsultation og jeg fik virkelig mange input både råd til antiinflammatorisk kost, vigtigheden af en sund tarmflora og ikke mindst indvirkninger på psoriasissen. Men vigtigst af alt så fik Mette på en simpel og klar måde budskabet i gennem til min datter (12 år).
I dag er psoriasissen under kontrol.
Mine varmeste anbefalinger af Mette.

Eva

Hvad er en Sundhedsrådgiver?

Som Umahro certificeret Sundhedsrådgiver, kigger jeg på det hele menneske herunder kost og livsstil. Jeg arbejder først og fremmest med at få et godt fundament for basal sundhed på plads via KRAMSS* faktorerne på plads. Derefter, dykker jeg dybere ned og kigger på hvad der netop er på spil for netop dig og dine problematikker og søger at finde årsagen.

Madpoteket arbejder ud fra funktionel medicin tilgangen, at bag enhver lidelse ligger der en årsag og en udløsende faktor. Ved at finde frem til årsagen hos den enkelte, som f.eks. kan være problemer med fordøjelsen, fødevareintolerance, inflammation, eller langvarigt stress, der påvirker immunsystemet, kan man begynde helbredelse fremfor symptombehandling.

*) står for: Kost, Rygning, Alkohol, Motion, Søvn, Stress

Skræddersyede Forløb

Jeg vil blive præsentere dig for en masse ny viden, og der er ofte mange spørgsmål når man skal igen med at ændre livsstil og/eller spise sig til et bedre helbred, så derfor anbefaler jeg som minimum tre konsultationer.

Står du overfor en større ændring i din livsstil, eller har du svære symptomer du vil arbejde for at mindske, så anbefaler jeg, at vi samarbejder over en periode på 6 – 12 måneder. Vi følger op og justerer planen og mødes efter aftale.

Hvordan kommer du i gang?

Jeg tilbyder forløb med 1:1 konsultationer i min klinik i Ballerup, eller online konsultationer med video f.eks. via zoom.

Du har mulighed for at få en gratis kort afklarende samtale om et samarbejde med mig, er det rigtige for dig. Book en tid via knappen nedenfor.

 

Hvorfor sundhedsrådgiving?

Hvis du oplever ubalancer i det liv, forsøger vi at finde frem til de underlæggende faktorer (functional medicine tilgangen) og søger at helbrede disse, frem for kun at behandle symptomerne. På denne måde komplementerer vi lægerne og sundhedsvæsenet, ved at undersøge om der er faktorer i din kost, livsstil eller miljø, der ikke er til gavn for dig. Den gode nyhed er, at der er utrolig meget du selv kan gøre, og det er enormt stærkt når man med den rette viden kan tage kontrol over og ansvar for sit eget liv og helbred.

Madpoteket konsultation klinik

Hvordan jeg arbejder som Sundhedsrådgiver

Som Sundhedsrådgiver tager jeg i konsultationen udgangspunkt i netop din særlige situation. Din baggrund, din historie og dine mål. Ikke to mennesker er éns, hvorfor det er så afgørende for succes and vi skræddersyer en handlingsplan du motiveres af og kan holde fast i. Jeg hjælper dig med at løse de sundhedsmæssige udfordringer du står med lige nu. Jeg tager afsæt i dine mål og din motivation, og er du nysgerrig på rejsen er det endnu sjovere. Det er en fascinerede rejse, og ofte vil jeg spørge dig: ”Hvad er den næste lille ting du kan gøre nu og her, der fører dig tættere på dit mål?”

KRAMSS metoden

En helhedsorienterede tilgang til sundhed

U

KOST

Kost er meget mere end mad og kalorier. Kosten er frem for alt brændstof og næringsstoffer til alle de vitale funktioner i din krop. Når først vi forstår det, bliver det meget nemmere at vælge mad der nærer vores krop. Kosten har via vores fordøjelse og optagelse i cellerne en helt afgørende indflydelse på vores fysiske og mentale sundhed samt vores energi niveau.

S

RYGNING

Helt kort: Det altoverskyggende bedste du kan gøre for din sundhed er at stoppe med at ryge.

Det er svært at stoppe med at ryge, men det er ikke umuligt. Vi arbejder med strategier for hvordan du kan få success med et ryge-stop, hvis det er relevant.

S

ALKOHOL

Drikker du for meget? Udover at alkoholen tærer på dine ressourcer, når den skal nedbrydes og kroppen afgiftes (kendt som tømmermænd), så har et stort alkohol forbrug alvorlige heldbredsmæssige konsekvenser på længere sigt. 

Vi arbejder med strategier for hvordan du kan reducere dit alkohol forbrug, hvis det er relevant.

T

MOTION

Der findes SÅ mange fordele ved motion og bevægelse, at det er helt afgørende for din sundhed og vitalitet. Desværre bevæger mange af os sig alt for lidt. Hvis du ikke er vant til at dyrke motion er det udgangspunktet vi starter fra, men målet er at få mere bevægelse i hverdagen og finde en motionsform du kan lide og derfor for gjort.

T

SØVN

Kroppen har brug for restitution og hvile. Det fleste har brug for 7-8 timers god nattesøvn. Mange har problemer med at sove, men heldigvis findes der meget værktøj i værktøjskassen, der kan hjælpe dig til en bedre nattesøvn.

S

STRESS

Langvarrigt stress er skadeligt for vores humør, overskud men også vores sundhed. Vi ser desværre en eksplotion af stress-ramte i vores samfund. Vi arbejder med strategier for afstressning for at du kan igen kan opnå balance, glæde og velvære i dit liv.

Kontakt

E-mail: info@madpoteket.dk

Klinik

Søgårdsvej 1

2750 Ballerup

Følg Med

Tilmeld dig nyhedsbrevet

 

Få Madpotekets nyhedsbrev med inspiration til sundere valg for kost, ernæring og livsstil direkte i din indbakke.

Nyhedsbrevet udkommer ikke fast, men når jeg har noget på hjertet :-)

Tak for tilmeldingen. Du modtager en e-mail fra Madpoteket om et øjeblik.